Архитектурни интериорни врати

Posted on 12. ное, 2014 by in Полезно

Архитектурни интериорни врати

Архитектурни интериорни врати

Вратите могат да бъдат с различно предназначение — противопожарни, охранителни, противонапорни, плъзгащи се, въртящи се. Те може да са с различен дизайн и различни цветове — в зависимост от изискванията на клиента.

Красивите врати са една важна част от обзавеждането на дома и към техния избор трябва да подходим с голямо внимание. Да разгледаме основните видове интериорни врати, техните характеристики и технологията на производство.

Няма съмнение, важно при избора на врата са нейните декоративни свойства, дали вратата ще се впише добре в заобикалящият дизайн и интериор. За класически стил на обзавеждане са подходящи интериорни врати от масивен бор и дъб — техните топли тонове и изискан вид създават комфортна обстановка. За хола са подходящи интериорни врати, изработени от ценна дървесина — ясен и лиственица. Тези материали са лесни за работа, а вратите подчертават елегантността, изтънчеността и стила на обзавеждането.

При архитектурно и художествено оформление на помещенията в по-модерен стил са подходящи врати в ярки цветове на череша и орех, с тяхното разнообразие от нюанси и естеството на дървената повърхност.

Една от важните характеристики на вратите е тяхната практичност, както и периода на експлоатиране. Не е желателно често да ги сменяме — от една страна това е финансова тежест, от друга е свързано и с нов ремонт. Затова не е препоръчително да се купуват домакински интериорни врата за офиси и обществени пространства, тъй като те не са предназначени за толкова интензивна употреба, както и обратното.

Най-трайните интериорни врати са рамкираните, изработени от ценни дървесни видове. Когато избираме първо трябва да се обърне внимание на твърдостта / мекота на дървото. За най-качествени се смятат дъб, бук, ясен (който има особено високи декоративни свойства).

По-малко трайните врати са направени от меки дървесни видове, по-специално бор. За да се използват по-дълго време тези интериорни врати е необходимо периодически да бъдат боядисвани, само лаково покритие не е достатъчно.

Друг важен показател при избора на интериорни врати е тяхната шумо и звукоизолационна способност. Тук, с най-лоши качества и най-неподходящ като избор, можем да посочим интерирни врати , направени от бор — така че те не са подходящи за детски стаи.