Италиански или български интериорни врати

Posted on 04. яну, 2013 by in Полезно

Фрезовани интериорни вратиКъде, в кои страни се произвеждат най-добрите интериорни врати? Две са държавите законодателки в световната мода, включително и в изработката на врати – Италия и Испания. Интериорните врати изработени в Италия са често с авангарден дизайн, необичайни решения, отделено е изключително внимание на детайлите, а цялостното качество традиционно е на много високо ниво. Испанската интериорна врата е с по-консервативен дизайн, но качеството на изработката не отстъпва на италианската, между впрочем, цените и на двата вида врати се конкурират по относителна недостъпност. Икономично обосновано решение, без задължителни загуби в качеството – това са интериорните врати родно производство. Имайки в предвид, че материалите за изготвяне са същите, оборудването, на което се правят и технологиите, които се спазват са вносни, цените на българските интериорни врати са като минимум три пъти по-ниски от тези на южноевропейските, за които говорихме в началото на абзаца.

Непрестанната конкуренция с Италия и Испания за вътрешния ни пазар изтласка продукцията на българските производители до нива на качеството, за които преди няколко десетилетия можехме само да мечтаем. Единственото, за което можем да развеем недоволен показалец на нашите производители на врати, е преимущественото ориентиране към по-консервативни дизайнерски решения, докато техните западни конкуренти широко застъпват както класически изработените интериорни врати, така и модерните.

Каквото и да говорим, и на българския пазар има производители, които смело вървят в крак с времето. Имена няма да даваме, но продукцията на тези фирми отговаря на всички естетически изисквания на нашето време и европейските стандарти за качество. Да, смело можем да заявим, има и такива, произведени в България интериорни врати, които съчетават: нашенски цени, испанско качество и италиански дизайн, и които са най-добрият избор за тези от вас, които искат да си закупят интериорна врата на оптимални, а на излишно надути цени.

Разбира се, всеки клиент решава сам за себе си интериорните врати на коя държава производител да си закупи. Но защо пък да не подкрепим българското, ако качеството вече не е на светлинни години от лидерите в тази сфера.