Един и същ производител

Posted on 17. дек, 2014 by in Полезно

Какъв би бил първият съвет, който бихме дали на притежателя на апартамент, къща или вила, правещ последни приготовления, преди да се хвърли в морето от интериорни врати, в търсене на идеалната мебел? Да определи ценовия диапазон.

Имайки в предвид стила, в който е обстановката на помещението, където ще бъде сложена вратата, да направи преценка колко би отделил за нея. След което, за тази сума да купи най-добре прилягащите на жилището му интериорни врати. Принципът тук е относително прост – колкото по-скъпа е дадена врата, толкова по-качествена и дълговечна е тя, тъй като е произведена по значително по-висока технология, и от по-качествени материали.

Ако избирате комплект интериорни врати, желателно е да се спрете на изделията на един производител. Дори да изберете интериорни врати с фурнир от един и същ вид дърво, примерно ясен, но производителите се различават, тонът на фурнира в 99% от случаите, също ще се различава.

Всички интериорни врати в дома Ви ще имат различна фактура и различни оттенъци. Това се получава понеже всяка фирма използва фурнир от различни региони на България, а има и такива, които го внасят от други държави. Известно е, че цвета и фактурата на дадена дървесина силно зависи от местността където е расло дървото.

Голямо значение за доброто функциониране на всички интериорни врати имат:заключващите системи, пантите, бравите и дръжките. Ако имате финансовата възможност избягвайте най-евтините варианти на изброените части, обикновено произведени в Тайван или Китай. За съжаление срокът, в който евтините китайски стоки ще действат безотказно, в най-добрия случай, е не повече от 4-6 месеца.

Основната причина за това е, че за производството им се използва евтин „мек” метал. В допълнение към това, нанасянето на галванизираното покритие не се извършва по световните стандарти. В резултат на което, китайските дръжки бързо се избелват, а в някои случаи просто остават в ръцете Ви. Заключващият механизъм често ще запецва, докато накрая не откаже съвсем. А пантите скърцат, сякаш са взети от филм за граф Дракула. Качествени панти, брави, дръжки и заключващи системи се произвеждат от италиански, испански и германски фирми.