Интериорни врати в бял цвят

Posted on 20. апр, 2013 by in Полезно

Някога белият цвят на вратите беше преобладаващ, заради типовото производство. С времето на пазара се появиха множество варианти за цвят и материали и клиентите обърнаха гръб на белите врати. Модата за цветни интериорни врати постепенно отшумя и дойде време потребителите да преоткрият белия цвят. Всъщност, когато човек започне да търси врати в бяло се оказва, че е много трудно.
Белият цвят е безкомпромисен. Всички недоизпипани детайли проличават от пръв поглед, затова и повечето производители предпочитат да правят врати в други цветове, с дървесни шарки и елементи, които да прикриват малките дефекти. Повърхностното покритие на белите интериорни врати е толкова нежно, че под него си личи дори лепилото, което е използвано за сглобяване. Затова е толкова трудно да се открият качествени врати в бял цвят, които да са идеални – нищо да не нарушава гладкостта на покритието.

Най-щастливи от завръщането на модата на белите интериорни врати са дизайнерите. Бялата врата е неутрална и позволява повече свобода при избора на обзавеждане. Белият цвят обединява класика и практичност, като в същото време създава усещане за повече пространство. Изчистеният стил на вратата дава възможност да се поставят акценти другаде в помещението, с повече цветове и ефектни мебели.
Белите интериорни врати са по-особена категория, отличаваща се от останалите по много неща. Белоснежното покритие има повече изисквания към производството, за стане идеално. Дали ще бъдат с красиви, стъклени елементи, или плътни, дали ще имат орнаменти или ще са в изчистен дизайн, те трябва да се изработват прецизно с много добра техника и материали.

Белият цвят има много оттенъци, които се срещат в природата. При изработката на интериорни врати често се използват светли оттенъци, които не са снежно бели. Производителите използват вариациите на бялото за да създават красиви модели, които са ненатрапчиви, но светли и се приемат от хората за бели от пръв поглед. Както булките често предпочитат цветове като икрю, слонова кост и шампанско, вместо традиционното бяло, така и при интериорните врати се прилагат подобни нюанси с голям успех. Нежното отклонение от белия цвят придава финес и усещане за лукс, което се съчетава много добре с килими, дамаски, паркет и всякакви други елементи на интериора.

Благородният цвят с оттенъци на слонова кост е особено актуален с навлизането на новите тенденции за обзавеждане. Това е едно голямо завръщане, тъй като преди двайсетина години точно този цвят беше хит и всички купуваха боя “Слонова кост”, за да боядисват дървените си интериорни врати. Светлите врати в цвят на перла и шампанско също се ползват много широко за всякакви помещения, като придават усещане за свежест и чистота.

Ако обзавеждането е решено в тежки, тъмни тонове, то използването на бели интериорни врати придава ефектен контраст. Този вариант е предпочитан, тъй като поставянето на тъмни врати би придало много мрачен вид на помещенията. Бялото има своето място в интериора и често се вмъква елегантно в нюансите на вратите в жилището.