Отворете вратите към стила

Posted on 04. сеп, 2013 by in Полезно

Вратите в дома ви може да изглеждат функционални, но с малко мисъл и внимание те също могат да придобият декоративни функции, които ще допълнят и засилят цялостното обзавеждане на дома.
Въпреки че основната цел на избраните интериорни врати е функционална – за осигуряване на неприкосновеността на личния живот, да спират течението, разпространението на различни аромати в помещението, и като цяло да направят стаята по-уютна – те също така може да имат сами по себе си допълнителни характеристики. Много съвременни домове имат евтини, некачествени вътрешни врати, които наистина „развалят” целия тон на интериора в дома. Ако бюджетът позволява, може и да си заслужава да ги замените с интериорни врати, предлагани от Treska-bg.com – така ще придадете на вътрешното оформление и пространството в дома си нов, по-приятен външен вид.

Ако сменяте вътрешна врата, защото съществуващата е била повредена и искате да подобрите привлекателността на помещението, заслужава си, преди да вземете окончателно решение, да обмислите многото различни опции, които съществуват. Но какви интериорни врати искате – Крафт Мастер, от ламиниран МДФ или фурнир – или такива с по-декоративен стил, като например с декоративни каса и елементи, остъклени, плъзгащи или сгъваеми, бъдете сигурни, че ще допълнят останалата част от декора на вашия дом.

Предлаганите Крафт Мастер врати се състоят от 2, 4 или 6 панела с различно оформление – тесни или широки, скосени, с фризове – според вашето изискване. Те са особено привлекателни и изглеждат добре, независимо дали са в естествени цветове, лакирани, или просто боядисани.

Някои специални интериорни врати, с техните редици от малки декоративни елементи, ще добавят интерес към една стая и също така ще позволят допълнителна вентилация, което е идеално за домове в места с по-топъл и горещ климат, или когато са поставени на помещение, оформено като дрешник. Може да бъдат произведени от масивно дърво, да бъдат оцветени или боядисани.

Treska-bg.com предлагат остъклени врати в много и различни стилове. Те имат предимството, че позволяват на светлината да си проправя път и от двете страни. Но когато са направени само от стъкло, независимо че изглеждат много привлекателно, те могат да бъдат потенциално опасни и трябва да са внимателно подбрани, особено там, където има малки деца. За допълнителна безопасност трябва да бъде поставено специално нечупливо, безопасносно стъкло. Те са добър избор за тъмни стаи, като остъкляването ще ви позволи естествената светлина да прониква в помещението, обаче не са подходящи за места, които изискват някаква неприкосновеност на личния живот. За тези пространства добро решение е матираното или оцветено стъкло – пропуска светлината и е непрозрачно, така че предлага добра степен на неприкосновеност на личния живот.

Сгъваеми и плъзгащи се интериорни врати могат да бъдат изработени от дърво, фурнировани с витраж или с декоративни елементи. И там всичко зависи от въображението ви – предлаганите стилове са много. Тези врати са особено полезни, когато стаята се използва за две цели, тъй като те може да се използват за разделяне на помещението. За тази цел и с подобна функция са интериорни врати тип „хармоника”. Както подсказва името им те се сгъват заедно като хармоника и са предимно от дърво. Красотата на тези врати е, че те могат да бъдат изцяло сгънати – наистина отваряне на различни пространства.