Различните видове плъзгащи се врати

Posted on 31. юли, 2013 by in Полезно

Плъзгащи врати се отварят хоризонтално чрез плъзгане по протежение на писта. Те са монтирани върху или спряно от пистата и слайд в двете посоки на ролкови колела. Има много различни видове плъзгащи се врати на разположение на потребителите днес.

Джобни врати са плъзгащи се използвани най-често в райони, където няма място за врати на панти. A джоба врата се плъзга по своята дължина и изчезва в отделението, или джоб, в съседната стена. Ролките обикновено се намира на висяща следа, въпреки че те се предлагат с подови писти.

Те се използват в много приложения, включително санитарни помещения, килер, офиси, битови помещения, или в други зони на дома, където пространството ограничения възпрепятстват използването на традиционните врати. Те понякога се използва за създаване на архитектурен ефект и може да се намери в единични, така и двойни сортове вратата.

Аркадия вратите са друг популярен вид. Те са с правоъгълна форма и е изработен от стъкло. An Arcadia плъзгаща се врата се монтира на ролки паралелни на фиксиран стъклен панел на подобна форма. То ще съгласува със съседния стъклен панел, когато се отвори напълно и се плъзга обратно на мястото си, когато са затворени.

Те се използват най-често като преграда между интериора и екстериора на дома, обикновено води до задния двор или вътрешен двор. В това приложение, на вратата Arcadia се нарича вътрешен двор вратата. Името произлиза от богато производител на този конкретен вид.

Байпас врати са плъзгащи се и често се използват за помещения и килери. Те се плъзгат миналото и един зад друг, когато са отворени. Когато е затворен, те стоят в непосредствена близост един до друг и ефективно блокира отварянето или вход. Байпас врати са монтирани в песни както на горната и долната част на рамката на вратата.

Други видове плъзгащи се врати включват louvered или капаче, огледално, френски и Шоджи екрани. Louvered обикновено се използват за покриване на съхранение помещения, битови помещения и килери. Те имат вид на недвижими щори и обикновено има две врати, които се плъзгат навътре от една централна точка.

Огледални врати са технически подтип на плъзгащи врати. Те могат да бъдат намерени като джоб, така и байпас. Те обикновено са инсталирани в спални помещения за да се получи по-голяма стая усещане. Те също така служи на двойната цел за осигуряване на пълно огледало превръзка в стаята.

Френските видове, въпреки че обикновено мода, вече са на разположение в плъзгащи варианти да се спести място. Това са традиционни френски врати модифицирани, за да плъзнете вместо да се люлее напред в една стая.

Шоджи екрани са друг тип плъзгаща се врата. Те са изработени от дърво и полупрозрачна хартия и са били използвани от японците в продължение на векове. Те имат много приложения, но са станали популярни в съвременен дизайн с азиатски влияния. Те са най-често се вижда с излаз към градината или задния двор области.