Преди да поръчаме интериорна врата

Има много и различни интериорни врати, от които можете да избирате при закупуване на нови или подмяна на стари. Но съществуват някои неща, които трябва да се вземат предвид при закупуване на нова врата за вашия дом. Трябва да се уверите, че вратата ще изпълнява своето предназначение и в същото време ще добави стил към стаята, на която ще я поставите. Един списък с плюсовете и минусите на различните видове интериорни врати може да ви бъде полезен при избора на подходящите за вашия дом врати.

Ето някои неща, на които трябва да обърнете внимание при закупуване на интериорни врати:

Размер на вратата. Преди да започнете дори да мислите за дизайна на всяка интериорна врата, която ще купите, трябва да се вземат мерки на мястото, където ще я инсталирате. Направете измервания на рамката на вратата. Може да се наложи да се осъществят някои корекции, за да може избраната врата да се побере в рамката. Вземете със себе си направените пресмятания, така че да ги имате предвид, когато купувате необходимите ви интериорни врати.

Вид на материала. Второто нещо, което трябва да обмислите, е вида на материала, който искате за всяка врата. Има стъклени врати, дървени врати, плъзгащи се врати, панелни врати и метални врати. При избор на материал трябва да се вземе под внимание мястото на което ще я поставите. Това може да бъде врата на коридор или на спалня, детска стая, кухня, на помощно помещение или баня, или външна входна врата. Можете да закупите леки дървени интериорни врати за спалните и да изберете звукоизолиращи врати за музикалната стая (ако имате такава).

Ползване на вратата. Трябва да обмислите използването на вратата. Изберете по-качествена врата за място, където има много хора, които влизат и излизат от стаята. Можете да закупите декоративни интериорни врати за помещенията, където няма толкова често преминаване. В местата, където има ограничено пространство, може да поставите плъзгащи се врати или тип хармоника.

Лявата или дясна врата? В зависимост от начина на отваряне има два вида врати – лява и дясна. Когато пантите са поставени от лявата страна на вратата, независимо от посоката на отваряне/затваряне, говорим за лява врата и обратно. За да вземете решение за това какъв точно тип да изберете, преценете коя ръка ще използвате за отваряне. Ако използвате дясната си ръка, закупете десни врати.
Тема. Бъдете сигурни, че избраните интериорни врати се вписват в темата на вашия дом и неговата вътрешна украса. Спрете се на врати, които са функционални – така ще добавите към естетическата стойност на вашия дом.

Поръчка. Ако имате финансова възможност и искате да поставите качествени интериорни врати, може да закупите такива по поръчка. Може да се консултирате със специалист за измерване на размера на рамката на вратата, така че размерите да бъдат точни и после инсталирането ще бъде лесно. Обикновено, слагането на врати по поръчка може да бъде по-скъпо, но така имате свободата да изберете използваните материали и цялостния дизайн на вратата.

Това са някои от нещата, които трябва да запомните, когато пристъпите към закупуване на интериорни врати за своя дом. Не забравяйте преди да ги купите да проверите в различни магазини или в интернет – така ще имате много и най-разннобразни възможности за избор.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button