Евтини интериорни врати с добро качество

Криза е, всеки търси най-евтините варианти, особено когато става въпрос за строежи и ремонти. Старата максима, че най-евтиното излиза най-скъпо не впечатлява хората, които така или иначе нямат средства за скъпи покупки. В отговор на кризата вече се предлагат евтини интериорни врати, чието качество и здравина не отстъпват от това, на скъпите врати. Как става тази магия? Всъщност, магия няма, просто в производствения процес се въвежда олекотена технология, която изисква по-малко труд и техника, а подборът на материалите е такъв, че качеството им да е високо, а цената ниска.

Много хора, като чуят думата евтино и веднага се настройват негативно. Те подхождат с недоверие към такива стоки и в много случаи са прави. Наистина, има некачествени врати, които се повреждат бързо и се налага скоро след монтажа им да се ремонтират или дори да се подменят. Това не се случва с реномираните производители, които могат да си позволят да предложат на своите клиенти по-евтини варианти на качествени интериорни врати, без да са на загуба.

Големите фирми купуват материали на едро и съответно на по-ниски цени, това им позволява снижаване на крайната стойност на изделията. Производството на интериорни врати на ниски цени в реномираните предприятия се изработват по същите технологии и норми за качество, както и скъпите.

Само че, вместо скъпи материали и естествена дървесина и фурнири, се ползват синтетични, които обаче имат добри показатели за качество.Тези материали имат перфектен външен вид и от тях се изработват красиви интериорни врати, които се вписват чудесно в обзавеждането на всеки дом или офис. Вратите от изкуствени материали се поддържат по-лесно от естествените, а пълнежите между плоскостите осигуряват различно ниво на термо и шумоизолация.

Едно от качествата, които трябва да притежават вратите е да са устойчиви на влага. Другото е да не се деформират с времето и да запазват формата си. В много случаи се изисква монтаж на пожароустойчиви интериорни врати, но дори и да няма такова изискване, клиентите трябва да се уверят, че изделията не горят и не отделят токсични вещества при палеж. Никой не е застрахован от пожар, затова едно от изискванията към вратите е да имат висока пожароустойчивост.

Естествено, най-евтините китайски интериорни врати, доставени готови от съмнителни търговци няма да притежават тези качества. Нещо повече – бравите и пантите им ще се повредят почти веднага, а покритието едва ли ще издържи дълго. Това обаче е най-малкия проблем, защото тези врати не покриват никакви стандарти и в случай на пожар, може хората да пострадат не толкова от огъня, колкото от токсините, които се отделят от тях. Затова евтини врати се купуват само от реномиран производител, който може да предостави сертификати за качество и безопасност на своите изделия. Покупката на врати с отстъпка винаги е добра сделка, особено ако качеството е по-високо от цената.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button