Стъклени интериорни врати

Стъклените интериорни врати навлизат все по-често в ежедневието ни, предлагайки ни едно по-различно решение за обзавеждането на дома. Те оформят жилището ни с уникален декор и поставят акцент на нестандартната и разчупена визия.

Освен, че са много красиви, стъклените интериорни врати изпълняват и редица други задачи – те са функционални, гъвкави и подходящи както за нестандартни помещения, така и за масовите сгради. Те осигуряват безопасността на отваряне и затваряне, технологичната здравина и добрата изолация, чрез монтирането на специален обков. Стъклото, от което се изработват вратите е огнеупорно, с дебелина между 8 и 10 мм. Това гарантира неговата здравина и безопасност. Вратите могат да бъдат изработени по индивидуален проект, съобразен с вашите помещения, но също така може да се спрете и на стандартните такива, които се предлагат на пазара.

Стъклените интериорни врати биват няколко основни вида. Нека се спрем на по-важните от тях, за да дадем представа за какво става дума.

На първо място ще споменем класическите стъклени врати. Те се състоят от панти, брава и каса, която може да е метална или дървена. Тук можем да избираме местоположението на пантите – горна и долна панта, странично разположени панти, панти, позволяващи двустранно отваряне и автоматично задвижвани врати. Стъклото на вратата може да бъде украсено с орнаменти по избор на клиента, които допълнително разнообразяват интериора.

Все по-често, за обществени помещения или офиси, потребителите се спират на плъзгащите се врати. Те позволяват достъп на слънчева светлина и оптимизиране на пространството, както и добра вътрешна комуникация. Те се монтират на стената или на тавана и могат да бъдат със скрити или открити плъзгащи механизми. В тази категория спадат и вратите тип „хармоника“. Те представляват стъклени крила, захванати помежду си, които се носят по релса и са с водещ долен профил. Тези врати са изключително гъвкави и могат да бъдат приспособени към различни видове помещения. Подходящи са за големи офиси и корпорации.

Ако не сте намерили врата, която да отговаря на всичките ви изисквания, може да пожелаете изработката на такава по ваш проект или да поръчате проект при специалист, които ще изпълни всичките ви желания. Тук може да се спрете на интериорни врати с декоративни стъкла или с вградени витражи, изработени от дизайнери и художници. Може да се спрете и на въртящи се вътрешни врати, подходящи за магазини, банкови и други институции.

Независимо от това каква точно интериорна врата ще изберете, ако сте решили тя да е стъклена, проучете предварително качеството на стъклото, както и гаранцията, която дава фирмата за нея. Само по този начин ще осигурите сигурност и безопасност за вас и хората, обитаващи и посещаващи помещението.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Call Now Button